Tarifni kalkulator za električnu energiju za kućanstvaOdaberite tip brojila s liste:


Upišite godišnju potrošnju:

Jednotarifno brojilo:
JT: kWh
Dvotarifno brojilo:
VT: kWh
NT: kWh
Ukupno:
0 kWh


Informaciju o potrošnji možete potražiti na svojim računima za električnu energiju. Pritom pripazite da li se na računu iskazala godišnja potrošnja, potrošnja u 6-mjesečnom obračunskom razdoblju ili potrošnja kroz neko drugo razdoblje. Za kućanstva najčešći je 6-mjesečni obračun. Budući da za potrebe ovog kalkulatora treba unijeti godišnju potrošnju u kWh, potrebno je zbrojiti 2 zadnja računa za 6-mjesečno razdoblje ili vrijednosti sa zadnjeg 6-mjesečnog računa pomnožiti s 2.
Na dvotarifnom brojilu brojčanik više dnevne tarife (VT) je obilježen brojkom ""1"", a brojčanik niže dnevne tarife (NT) ""2"". Kod brojila s crno/crvenim poljima, brojke u crvenom dijelu brojčanika se ne očitavaju jer predstavljaju decimalna mjesta potrošnje u kWh. Raspored dnevnih tarifa je sljedeći:

 • zimsko računanje vremena: VT od 07-21 sat, NT od 21-07 sati
 • ljetno računanje vremena: VT od 08-22 sata, NT od 22-08 sati

 • Kod elektroničkih brojila postoji samo jedan zaslon na kojem se ispisuju podaci (čiji se prikaz uobičajeno periodički izmjenjuje). Zbog toga je potrebno obratiti pozornost na dodatne oznake koje ukazuju na što se odnosi ispisana vrijednost. Naravno, očitava se samo cijeli broj kWh.
  Ističemo da usporedbom potrošnje navedene u 6-mjesečnom računu i stvarnog očitanja na brojilu provjeravate ispravnost obračuna.
  Vaša potrošnja

  Ukupna godišnja potrošnja [kWh] 0
  Ukupna godišnja potrošnja VT [kWh]0
  Ukupna godišnja potrošnja NT [kWh]0  Ovdje možete preuzeti PDF datoteku s odabranim ponudama.
  Detalje odabranih ponuda možete uključiti u PDF datoteku koristeći opciju:

  Detalji uključeni u PDF datoteku